HAPARANDA

Haparanda vill pröva nya verksamheter för att stärka psykisk hälsa. De har jobbat i två år med friskvårdsplatser och helgkurser. senaste året har de utökat verksamheterna till Sagobalett för de minsta och filmskaparkurs för de äldre. Under sommaren 2022 har de också undersökt hur sommarmusikanter kan bidra till ökad psykisk hälsa.

Kontakt: mirja.tapio@haparanda.se

Friskvårdsplatser

Ismo Simonaho kan spela det mesta. Han är bl a trumlärare på Kulturskolan i Haparanda och undervisar också musik i grundskolan – något han gjort i 27 år. Han tar emot elever till friskvårdsplatser i Haparanda vilket bland annat lett till ett uppskattat samarbete med Särskolan. Vill du gå på en friskvårdsplats? Kontakta elevhälsan!

Keramik för gymnasiet

Möt Lotta Leinonen, bildkonstnär samt konst-och keramiklärare på Haparanda Kulturskolan. Nu går vi in på treje året när hon erbjuder keramikkurs till främst gymnasiet.

– Att få vara en lärare tycker jag är underbart och givande, tack vare mina fina elever som både inspirerar och gör mig glad, varje dag, berättar Lotta som också – när det hinns med – driver eget företag (Leilo Ceramics)